Sponsor verlengt tot 2020 bij ESCA Handbal

Sponsor verlengt tot 2020 bij ESCA Handbal

6 januari 2017 | Artikel van arnhemsport

ESCA handbal zit er voorlopig weer warmpjes bij. Klaverblad, de huidige sponsor, heeft het contract met ESCA als onderdeel van AES Arnhem, verlengd tot de zomer van 2020. Voorzitter Jan Wensink van ESCA Handbal is in zijn nopjes met de nieuwe overeenkomst. “Want behalve een sponsorvergoeding is er ook een bedrag voor nieuwe kleding beschikbaar gesteld.”

De ondertekening van de nieuwe overeenkomst vond donderdagavond plaats na afloop van het door de vrouwen AES Arnhem 2 met 29-24 gewonnen inhaalduel tegen LHC. “Wij vonden dat een mooi moment”, vertelde Jan Wensink, voorzitter van ESCA Handbal. “De vrouwen van AES Arnhem 2 doen het heel erg goed in de landelijke hoofdklasse B, nadat ze vorig jaar zijn gepromoveerd. Dat team staat nu op de tweede plaats. ”
De Arnhemse handbalverenigingen AHV Swift, AAC 1899 en ESCA hebben dit jaar een samenwerkingsverband. Wensink: “Maar deze sponsorovereenkomst is specifiek afgesloten met ESCA als onderdeel van AES Arnhem en dat betekent dat het tweede en derde vrouwenteam en het derde mannenteam van AES Arnhem in het tenue van Klaverblad spelen. ”
Het eerste mannenteam van AES Arnhem, spelend onder de naam van AHV Swift en uitkomend in de eredivisie, en het eerste vrouwenteam van AES Arnhem (tweede divisie) hebben hun eigen shirtsponsor(s).
 In de hoofdklasse B promoveerden de vrouwen van AES Arnhem 2 vorig seizoen onder naam E&A 2 naar de hoofdklasse. Onder leiding van het trainersduo Daan Soumokil
en Michael de Blok presteert de ploeg ook dit seizoen boven verwachting. De Arnhemse formatie staat met 17 punten uit 11 duels op een tweede plaats met slecht een punt achterstand op koploper Havas uit Almere.

ESCAKlaverblad-05-01-2017
Peter van het Westeneinde (links), regiomanager van Klaverblad, en ESCA-voorzitter Jan Wensink tekenen de nieuwe sponsorovereenkomst. Hayke van Valburg, aanvoerster van AES Arnhem 2, houdt een oogje in het zeil.
(Foto: ESCA Handbal)