Corona maatregelen

Vanwege het Coronavirus heeft het NOC/NSF en de Handbalbond de nodige regels opgesteld om weer gezond te kunnen sporten. Ook het Sportbedrijf Arnhem, de beheerder van de sporthal, heeft richtlijnen opgesteld.

Als bestuur van ESCA zijn we erg blij dat het handballen weer mogelijk is, ondanks dat dit gepaard gaat met restricties. We vragen ieders begrip om alle regels na te leven en vooral het gezonde verstand te gebruiken. Niet iedereen zal alle regels begrijpelijk en/of noodzakelijk vinden. Toch is het van groot belang dat we ons allemaal aan de richtlijnen houden om onze geliefde sport te kunnen blijven beoefenen.

Volg de aanwijzingen van onze Corona-coƶrdinator bij thuiswedstrijden zonder discussie op. Alvast dank voor je medewerking!

Hieronder een opsomming van de veelgestelde vragen m.b.t. dit onderwerp.

Wat zijn de regels m.b.t. het behouden van afstand?
Bij alle activiteiten buiten het sporten om, zoals in kleedkamers en douches of in de kantine is de 1,5 meter afstand van toepassing. Ook voor toeschouwers geldt de 1,5 meter regel.  

Is er een mogelijkheid tot omkleden voor de wedstrijd (voor teams en scheidsrechters) en mag ik na afloop douchen?
Sinds 1 juli mag er weer gebruikt gemaakt worden van douches en kleedkamers in alle sportaccommodaties, onder de voorwaarde dat de RIVM hygiƫneregels en 1,5 meter afstand in acht worden genomen door iedereen van 18 jaar en ouder.

Hoeveel personen mogen er in kleedkamers en sporthal?
Op ruimtes zoals kleedkamers en vergaderzalen wordt het aantal personen die passen per ruimte zichtbaar gemaakt, zodat personen de 1,5 meter afstand kunnen houden. In de sportaccommodaties zijn geen beperkingen qua aantallen sporters in de zalen.

Is de kantine open?
De kantine is momenteel niet open.

Zijn de wedstrijden toegankelijk voor publiek?
Momenteel is publiek niet toegestaan.

Hieronder nog een aantal handige links met (aanvullende) informatie:

Corona protocol NHV

Corona maatregelen Sportbedrijf Arnhem